Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem śliwkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dag
śliwki węgierki 1 kg
żółtko jajek 1 szt
cukier 10 dag
śmietanka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem śliwkowym

Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka. Śliwki sparzyć, obrać ze skórek, wypestkować, podlać 0,5 szklanką wody i rozgotować na miazgę, zmiksować. Żółtko utrzeć z cukrem, wymieszać ze śmietanką, ubijać do gęstości na parze. Sos wymieszać ze zmiksowanymi śliwkami. Ryż rozłożyć na talerze, polać sosem śliwkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 23.05.2013 19:27
nigdy takiego nie jadłam! muszę spróbować! :)
m1monika 11.07.2012 13:20
pyszny!!!
olkaaa 28.01.2012 22:20
extra
aleksa123 03.10.2011 11:38
fajne
aleksa123 03.10.2011 11:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak