Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem pomidorowym i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
pomidory z puszki 1 szt
czosnek 1 ząbek
tymianek
Kucharek przyprawa uniwersalna
cukier
Pieprz biały mielony Prymat
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem pomidorowym i pieczarkami

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . PO ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki i cebule . Gdy pieczarki są podsmażone dodajemy do nich zmiksowane pomidory z puszki. Mieszamy zagotowujemy . doprawiamy przyprawą uniwersalną ,cukrem i pieprzem do smaku . Gotujemy . dodajemy tymianek i wyciśnięty czosnek . Pod koniec dodajemy jeszcze odrobinę masła do zagęszczenia. Podajemy z ryżem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 02.12.2012 11:44
super!
Sylwia26 02.12.2012 10:08
mniam:)
Monika-twin 02.12.2012 09:57
pycha!
Adamorek 02.12.2012 09:46
mniam mniam
miki47 02.12.2012 09:44
mniam
iwa643 02.12.2012 09:03
Lekkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak