Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem pomidorowo-rybnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
masło 1 łyżka
filety rybne 3 szt
cebula 1/2 szt
marchew 1 mała
jajko 1 szt
mąka
bulion
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem pomidorowo-rybnym

Na patelnię daję masło i wsypuję opłukany ryż i podsmażam mieszając ok 5 min, następnie wlewam 2 szklanki bulionu ( wcześniej zagotowałam kostkę rosołową w wodzie), przykrywam patelnię i duszę ryż od czasu do czsu mieszam i podlewam bulionem po około 30 min ryż jest gotowy. W trakcie duszenia ryżu przygotowuję rybę: płaty kroję na kawałki i przyprawiam solą pieprzem kucharkiem i papryka mieloną, panieruję w mące-jajku-mące i smaże na oleju. Na następnej patelni podsmażam pokrojoną cebulkę i starkowaną marchewkę, dodaję usmażoną rybę i zalewam wodą przyprawiam, duszę ok 10 min po ty czasie dodaję koncentrat i całośc duszę jeszcze 5 min na końcu podprawiam sos odrobiną wody rozmieszaną z mąką i śmietaną, podaję z ciepłym ryżem - Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 28.08.2013 02:42
niezły przepis
RenataZ-et 28.04.2013 19:13
fajny pomysł na obiad
gosia1988 14.04.2013 13:50
super danie
Zdzisław 07.04.2013 15:49
dla mnie smacznie podano dobre jedzenie
Rafał3 07.04.2013 12:40
mniam rewelacja
Boska_Agatka 07.04.2013 12:37
wygląda na bardzo smaczne ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak