Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
papryka czerwona 2 szt
szynka gotowana 20 dag
seler konserwowy 1/2 słoiczka
przecier pomidorowy 200 ml
sól do smaku
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem

Kroki postępowania

1
Paprykę myjemy, wyjmujemy środki i kroimy w kostkę. Szynkę również kroimy w kostkę. Smażymy 3minuty na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Ryż z sosem foto
2
Dodajemy następnie przecier z pomidorów, pół słoika selera konserwowanego startego, smażymy kilka minut.
Krok 2 - Ryż z sosem foto
3
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, al-dente. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Ryż wykładamy na talerze, polewamy sosem.
Krok 3 - Ryż z sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 04.02.2014 20:13
pychota!!!;)
Betka 04.02.2014 20:09
mmmm super v;)
mitek111 03.02.2014 17:14
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak