Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pstrągiem i kiełkami z patelni

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 1 filet
sok z liomonki
masło 1 łyżeczka
ryż 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kiełki (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pstrągiem i kiełkami z patelni

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pstrąga filet myjemy osuszamy solimy i grillujemy. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy kiełki na patelnie -mieszamy smażymy. Po kilku minutach dodajemy ryz - mieszamy- doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy pokrojonego na kawałki pstrąga. Mieszamy lekko. Podajemy pokropione sokiem z limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 21.07.2013 10:12
alez to apetyczne
mufinka79 21.07.2013 09:57
Apetyczne danko!
Sylwia26 21.07.2013 09:54
ślinka leci
Agnieszka-87-25 21.07.2013 09:19
chętnie wypróbuję
lee-aa 21.07.2013 08:50
wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak