Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z polędwiczką wieprzową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 200 g
polędwica wieprzowa 200 g
marchewka 1 szt
papryka 1/2 szt
por 1 szt
groszek 4 łyżki
sos sojowy 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
przyprawa do chińszczyzny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z polędwiczką wieprzową

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić na małe kawałki i omarynować w sosie sojowym przez co najmniej pół godziny. Warzywa pokroić drobno i podsmażyć na oliwie na dużym ogniu, dodać przyprawę do chińszczyzny. Zdjąć warzywa z patelni i usmażyć na niej mięso. Dodać ryż i wymieszać. Dodać warzywa, wymieszać, jeszcze chwilę posmażyć i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 10.01.2013 13:17
dobre jedzonko
eMMe 10.01.2013 11:31
super:)
Sandra9 10.01.2013 11:26
Uwielbiam polędwiczki, fajny przepis, muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak