Ryż z polędwiczką wieprzową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    200 g
  • polędwica wieprzowa

    200 g
  • marchewka

    1 szt
  • papryka

    1/2 szt
  • por

    1 szt
  • groszek

    4 łyżki
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • przyprawa do chińszczyzny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić na małe kawałki i omarynować w sosie sojowym przez co najmniej pół godziny. Warzywa pokroić drobno i podsmażyć na oliwie na dużym ogniu, dodać przyprawę do chińszczyzny. Zdjąć warzywa z patelni i usmażyć na niej mięso. Dodać ryż i wymieszać. Dodać warzywa, wymieszać, jeszcze chwilę posmażyć i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 10.01.2013 13:17
dobre jedzonko
eMMe 10.01.2013 11:31
super:)
Sandra9 10.01.2013 11:26
Uwielbiam polędwiczki, fajny przepis, muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat