Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami i koperkiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
pieczarki 50 gram
koperek na oko
sól do smaku
masło lub margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami i koperkiem.

Podsmażamy na patelni pieczarki, dodajemy ugotowany ryż i mieszamy. Do tego dodajemy trochę masła tak aby ryż nabrał lekko żółtego koloru-dzięki temu ryż nie będzie za suchy. To wszystko posypujemy koperkiem i dodajemy soli do smaku.Bardzo dobrze smakuje w połączeniu ze zwykłym kotletem:-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak