Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
pieczarki 3 duże sztuki
cebula 1 mała sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wysypać z woreczka.
Krok 1 - Ryż z pieczarkami foto
2
Pieczarki pokroić w kostkę, usmażyć na oleju.
Krok 2 - Ryż z pieczarkami foto
3
Jak płyn z pieczarek odparuje, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Usmażyć razem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Ryż z pieczarkami foto
4
Pieczarki z cebulą dodać do ryżu, dokładnie wymieszać. Można dodatkowo posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4 - Ryż z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 07.06.2012 21:44
pyszna kolacyjka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak