Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dag
pieczarki 30 dag
kiełbasa 15 dag
cebula 1 szt
kostka rosołowa 2 szt
jajko 2 szt
ser żółty 1/2 szkl
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. W rondelku rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i pokrojoną kiełbasę, podsmażyć. Następnie włożyć pokrojone pieczarki, i smażyć około 10 minut. Wszystkie składniki razem połączyć, dodać jajka, ser, wymieszać. Przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, włożyć ryż i zapiec w nagrzanym piekarniku. Podawać z sosem i surówką,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 05.03.2014 18:39
wspaniałości
IlonaAlbertos 09.09.2012 23:10
To coś dla mnie :)
ronald88 16.03.2012 11:22
super
RenataZ-et 02.10.2011 11:05
super pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak