Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
pieczarki 400 g
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Cebulę obieramy i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie i podduszamy soląc je. Do ugotowanego ryżu dodajemy miękkie pieczarki oraz rumianą cebulę, doprawiamy do smaku, mieszamy. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 29.12.2015 17:13
idealny dodatek do mięs z sosem
sliwka 29.12.2015 16:54
Fajny jako dodatek, a nawet farsz;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak