Ryż z migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1szkl
  • migdały

    1szkl
  • masło

    1lyz
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż wsypać do bulionu i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 20min.
W między czasie migdały lekko przesmażyć na patelni po czym połączyć z ryżem.
Doprawić do smaku solą i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 5-7min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat