Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z mięsem i warzywami.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 200 g
polędwica wieprzowa 1 szt
pieczarki 10-15 dag
cebula 1
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
woda
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z mięsem i warzywami.

Na oleju podsmażyć polędwicę pokrojoną w kostkę. Dodać pokrojone pieczarki i przyprawić solą i pieprzem. Następnie dać cebulę i papryki pokrojone w paski. Po chwili zalać wodą i dusić pod przykryciem. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Gdy będzie miękki, a z warzyw odparuje woda włożyć ryż do warzyw i mięsa. Wymieszać i dodać koncentrat. Doprawić do smaku i chwilę podsmażyć. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 09.02.2013 12:03
iza zmysłowo gotuje....podoba mi się....
magdziorka6 08.02.2013 21:45
pycha
kokoszka
kokoszka 08.02.2013 21:00
dobre
Adamorek 08.02.2013 20:54
fajne risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak