Ryż z mięsem i warzywami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    200 g
  • polędwica wieprzowa

    1 szt
  • pieczarki

    10-15 dag
  • cebula

    1
  • papryka czerwona

    1
  • papryka zielona

    1
  • woda

  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju podsmażyć polędwicę pokrojoną w kostkę. Dodać pokrojone pieczarki i przyprawić solą i pieprzem. Następnie dać cebulę i papryki pokrojone w paski. Po chwili zalać wodą i dusić pod przykryciem. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Gdy będzie miękki, a z warzyw odparuje woda włożyć ryż do warzyw i mięsa. Wymieszać i dodać koncentrat. Doprawić do smaku i chwilę podsmażyć. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 09.02.2013 12:03
iza zmysłowo gotuje....podoba mi się....
magdziorka6 08.02.2013 21:45
pycha
kokoszka 08.02.2013 21:00
dobre
Adamorek 08.02.2013 20:54
fajne risotto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat