Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z melonem i selerem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon mały
selera naciowego 2 łodygi
kostka rosołu drobiowego
natki pietruszki kilka galazek
sok z cytryny
miodu lyzeczka
cynamon
sól, pieprz
ryż 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z melonem i selerem

Ryż wrzuć na wrzącą wodę z dodatkiem kostki rosołowej i szczyptą cynamonu, gotuj na małym ogniu 15-20 minut, po czym ostudź.
Seler oczyść i pokrój w talarki. Ananas umyj, ostrym nożem pokrój w cienkie półplasterki, z każdego wycinając twardy rdzeń. Melon rozkrój, usuń z niego pestki i pokrój w plasterki. Natkę opłucz pod bieżącą wodą, oderwij listki.
Ryż, seler, ananas, melon i natkę włóż teraz do salaterki i delikatnie wymieszaj łyżką.
Olej dokładnie wymieszaj z sokiem z cytryny, miodem, szczyptą soli i pieprzu. Przygotowanym sosem polej ryż z owocami i selerem. Na koniec jeszcze raz wymieszac.i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 07.09.2011 15:29
To by mi smakowalo !
IKrakowianka 01.06.2011 10:16
pomysłowe i pyszne
grazia1 14.05.2011 23:29
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak