Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kurkami i szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 200 g
kurki 250 g
obgotowany szpinak 5 łyżek
czosnek 1 ząbek
masło 1,5 łyżki
śmietana 30% 100 ml
sól do smaku 5 szczypt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kurkami i szpinakiem

Ryż ugotować na sypko z odrobiną soli. Kurki dobrze oczyścić z nieczystości. Na rozgrzanej patelni z masłem smażyć kurki tak długo, aż puszczą wodę i odparują 3/4 płynu. Następnie do grzybów dodać obgotowany szpinak i gotować, mieszając. Danie doprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Całość ostudzić, dodać śmietanę i gotować mieszając. Całość gotować tak długo aby sos zgęstniał. Ryż wyłożyć na talerz i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 28.06.2013 09:30
pychotka to jest
caralajna 01.06.2013 06:24
doskonałe smaki, sezon na kurki się zaczął więc z przepis na pewno 'podpatrzę'
misia53 22.03.2013 00:38
bardzo pomysłowo
Botwinka 07.11.2012 15:19
fajny przepis
anulka69 30.08.2012 12:50
wygląda smakowicie :)
anulka69 30.08.2012 12:50
wygląda smakowicie :)
bartek8585 22.08.2012 23:26
samo zdrowie na talerzu:)
adelajda 20.08.2012 14:59
super !1
Karolina46 14.08.2012 14:08
mniam ciekawie wygląda :)
Karolina46 14.08.2012 14:08
mniam ciekawie wygląda :)
Cukiereczek13 11.08.2012 21:27
wygląda wspaniale :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak