Ryż z kurczakiem w sosie paprykowym

Ryż z kurczakiem w sosie paprykowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż biały

  • filet z kurczaka podwójny

    szt
  • papryka czerwona

    szt
  • olej do smażenia

  • cebula

    szt
  • śmietana

  • mąka

  • kostka rosołowa

    szt
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • pieczarki usmażone

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Fileta pokroić na kawałki, posypać przyprawą do kurczaka i podsmażyć na tłuszczu, pod koniec smażenia dodając pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażyć jeszcze chwilę po czym dodać paprykę pokrojoną w słupki. Po ok.10 minutach wlać dwie szklanki wody, wrzucić kostkę rosołową i dusić tak około 20 minut. Zagęścić mąką i śmietaną po czym przyprawić do smaku. Podawać z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 02.03.2014 22:29
Pyszny sosik do ryżu
Milka100 15.02.2014 22:28
ale apetyczna i smaczna potrawka
malaczarna23 03.02.2014 14:23
niestety nie mogę edytować przepisu, więc piszę tutaj: zaraz po dodaniu papryki dodajemy też podsmażone pieczarki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat