Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kurczakiem w sosie paprykowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż biały
filet z kurczaka podwójny szt
papryka czerwona szt
olej do smażenia
cebula szt
śmietana
mąka
kostka rosołowa szt
przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
pieczarki usmażone 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kurczakiem w sosie paprykowym

Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Fileta pokroić na kawałki, posypać przyprawą do kurczaka i podsmażyć na tłuszczu, pod koniec smażenia dodając pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażyć jeszcze chwilę po czym dodać paprykę pokrojoną w słupki. Zaraz po dodaniu papryki dodajemy też podsmażone pieczarki. Po ok.10 minutach wlać dwie szklanki wody, wrzucić kostkę rosołową i dusić tak około 20 minut. Zagęścić mąką i śmietaną po czym przyprawić do smaku. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna 2 tygodnie temu
W składnikach są pieczarki a w przepisie są ominięte zrobiłam bez czy można je dać przed zagęszczeniem sosu
Lis 02.03.2014 22:29
Pyszny sosik do ryżu
Milka100 15.02.2014 22:28
ale apetyczna i smaczna potrawka
malaczarna23 03.02.2014 14:23
niestety nie mogę edytować przepisu, więc piszę tutaj: zaraz po dodaniu papryki dodajemy też podsmażone pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak