Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z krewetkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki 10 szt
masło 3 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ząbek czosnku 2 szt
pomidor 1 szt
śmietana 30% 150 ml
bazylia świeża 8 szt
natka pietruszki 1 szt
ryż ugotowany 1 woreczek

Porada

Gotowe danie można posypać startym serem.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z krewetkami

Krewetki opłukać, wyczyścić i osuszyć ręcznikiem.
Wymieszać z solą i pieprzem.
Na patelni rozpuścić masło z oliwą i dodać przeciśnięte ząbki czosnku, smażyć krewetki z każdej strony ok 4 minuty.
Po tym czasie dodać ryż i zalać śmietanką.
Pomidora z pietruszką i bazylią zblendować i dodać do krewetek.
Całość zagotować. Podawać posypane pietruszką.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak