Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kalafiorem, pieczarkami i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
papryka 1 szt
pieczarki 10-15 dag
cebula 1 szt
kalafior 1/2 szt
masło 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy 1 łyżka
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kalafiorem, pieczarkami i papryką

Ryż i kalafior oddzielnie ugotować w osolonej wodzie. Ugotowany kalafior wyjąć z wody, ostudzić, podzielić na różyczki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną cebulę i paprykę. Następnie dodać pokrojone pieczarki i cukinię. Dusić około 10 minut. Do miękkich warzyw wsypać ugotowany ryż, róże kalafiora, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, podgrzać, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.07.2013 09:17
dobre połączenie,smaczne
olkaaa 26.11.2012 08:29
super przepis
olkaaa 26.11.2012 08:29
super przepis
olkaaa 26.11.2012 08:29
super przepis
olkaaa 26.11.2012 08:29
super przepis
olkaaa 26.11.2012 08:29
super przepis
olkaaa 26.11.2012 08:29
super przepis
olkaaa 26.11.2012 08:29
super przepis
olkaaa 26.11.2012 08:29
super przepis
Monika-twin 25.11.2012 05:51
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak