Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jagodami i śmietaną

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
śmietana 2-3 łyżki
cukier do smaku
jagody 2-3 pasteryzowane

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jagodami i śmietaną

Przepis na jagody pasteryzowane podawałam tutaj http://www.doradcasmaku.pl/przepis/289623/jagody-pasteryzowane-na-zime.html

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odsączamy, studzimy lekko i wykładamy na talerz. Dodajemy śmietanę i jagody.
Dosładzamy do smaku cukrem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 05.11.2013 15:10
szybko i smacznie
Mniam 16.08.2013 09:48
Bardzo smaczne.
treonina 15.08.2013 21:56
świetna propozycja!
Kuchenka 15.08.2013 21:05
bardzo lubię ryż
Monika-twin 15.08.2013 20:34
pycha deser
msmors 15.08.2013 20:25
dawno nie jadłam ryżu na słodko
msmors 15.08.2013 20:25
oto danie dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak