Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkiem i sosem budyniowym na wesoło. :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 saszetki
mus jabłkowy 400g słoik
mleko 1 l.
cukier 2 łyżki
budyń waniliowy 1 paczka
cukier wanilinowy 1 paczka
deser 1 czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkiem i sosem budyniowym na wesoło. :)

Zaczynamy od zagotowania ryżu na mleku i dodajemy do niego szczypte soli. Jedną saszetkę ugotowanego ryżu mięszamy z 1/3 400 gramowego słoika musu jabłkowego.Lepimy główkę, łapkę misia.Drugą saszetkę mieszamy z pozostałą ilością musu jabłkowego.Wykładamy drugą saszetkę na talerz.Tak powataje jego brzuszek.Tłów misia oblewamy budyniem.Kołderkę można ozdobić deserem czekoladowym.Oczy i usta również rysujemy desekiem.Jako noska można użyć wiśni.Tak o to powstaje pyszny misiek. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 05.11.2012 17:31
dobre
Mirka-Ludomila 27.09.2012 09:54
apetyczny miś
Izabela/bella81 22.09.2012 10:11
ładnie wyszło :)
caffee_tea 19.09.2012 21:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak