Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami wg Agula&Stabi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gram
jabłka 1 kg
cynamon Prymat 2 łyżeczki
mleko 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami wg Agula&Stabi

Kroki postępowania

1
Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na dużym oczku
Krok 1 - Ryż z jabłkami wg Agula&Stabi foto
2
Jabłka delikatnie prażymy na maśle z cynamonem
Krok 2 - Ryż z jabłkami wg Agula&Stabi foto
3
Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu po ugotowaniu delikatnie podgrzewamy z dodatkiem mleka, uchroni to ryż przed wyschnięciem po pieczeniu
Krok 3 - Ryż z jabłkami wg Agula&Stabi foto
4
W naczyniu żaroodpornym wykładamy ryż następnie jabłka i na wierzch znowu ryż
Krok 4 - Ryż z jabłkami wg Agula&Stabi foto
5
Całość pieczemy w piekarniku około 40 min 180C
Krok 5 - Ryż z jabłkami wg Agula&Stabi foto
6
Gotowe danie podajemy ze śmietaną, cukrem i cynamonem

Życzymy Smacznego !!!
Krok 6 - Ryż z jabłkami wg Agula&Stabi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak