Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami i cynamonem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
ryż 200 g
cukier 3 łyż.
cukier waniliowy 1 łyż.
cynamon 1 szczypta
śmietana 4 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami i cynamonem

Kroki postępowania

1
Jabłka myję, obieram ze skórki i usuwam gniazda nasienne. Jabłka kroję na kawałki i przekładam do rondla.
Krok 1 - Ryż z jabłkami i cynamonem foto
2
Wsypuję cukier i cukier waniliowy. Smażę jabłka na niewielkim ogniu aż zaczną się rozpadać, wtedy dodaję rodzynki i duszę całość jeszcze kilka minut.
Krok 2 - Ryż z jabłkami i cynamonem foto
3
Ugotowany ryż rozkładam porcjami na talerze, wykładam gorące jabłka. Od razu podaję. Można podawać to danie ze śmietaną lub jogurtem.
Ryż gotuję w lekko osolonym wrzątku, odcedzam i odstawiam.
Krok 3 - Ryż z jabłkami i cynamonem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 15.10.2012 11:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak