Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłek 1,5 kg
masła 10 dag
łyżki cynamonu 2
10 łyżek cukru
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ryż 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z jabłkami

ugutować ryż w lekko osolonej wodzie. wypłukać go i odcedzić , jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce, a następnie wysmarować naczynie masłem obsypać bułką tartą, dać połowę ryżu na to porzucać płatki masła. dać połowę startych jabłek.przygnieść to z wierzchu ręką, posypać cukrem, cynamonem. czynność powturzyć i okryć naczenie folią aluminiową , piec ok 1,5 godziny

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.03.2013 14:48
często robię bardzo smaczne
Dorota59 18.01.2013 13:37
pyszniutkie
Robert10 05.08.2012 12:30
pyszny smakołyk
romanrafal
romanrafal 03.02.2012 14:27
smaczne
PaniMISIOWA 28.01.2012 20:33
apetyczny
PaniMISIOWA 28.01.2012 20:33
apetyczny
Koper 06.10.2011 22:43
bardzo lubię w jesienne wieczory :)
gusia1000 12.01.2011 00:12
Lubię i często robię.
Przemek4 25.08.2010 22:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak