Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 300 g
cukier
sok jabłkowy 1 L
cynamon Prymat
masło
jabłko winne 4-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Na patelni rozgrzej masło, wsyp ryż i smaż mieszając aż ryż zrobi sie szklisty, podlewaj od czasu do czasu sokiem jabłkowym mieszając i smaż az ryż wchłonie sok, jeśli zauważysz ze juz nie wchłania- nie dolewaj więcej, przykryj i duś (od czasu do czasu mieszając).
Na drugiej patelni rozgrzej masełko i podsmaż jabłka podsypując cukrem i cynamonem pod koniec smażenia.
przełóż jabłka do miękkiego ryżu i duś razem chwilkę, dopraw cukrem i cynamonem.
Podawać od razu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak