Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1,5 szkl
mleko 1 szkl
śmietana 1 szkl
cukier 3 łyżki
mus jabłkowy 1 słoik
migdały płatki 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Mleko wymieszać ze śmietaną. Dodać cukier i szczyptę soli. Na wrzące mleko wsypać ryż i ugotować. Mus podgrzać. Wyłożyć do miseczek. Ułożyć na wierzchu po parcji ryżu. Posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 26.08.2010 15:57
interesujące
Dorota71 26.08.2010 15:28
z chęcią wypróbuję ten przepis
Emilia22 26.08.2010 15:02
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak