Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z gulaszem warzywnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 460 gram
papryka czerwona 1,5
oliwa 2 łyżki
pomidory 3
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
ryż 2 woreczki
kostka rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z gulaszem warzywnym

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, do momentu, aż napęcznieje.

Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki i kroimy w plasterki, przekładamy na patelnię na rozgrzany tłuszcz.
Krok 1 - Ryż z gulaszem warzywnym foto
2
Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pieczarek. Smażymy razem ok. 10minut.
Krok 2 - Ryż z gulaszem warzywnym foto
3
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki i dodajemy do pieczarek i papryki.

Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem, aż grzyby będą miękkie.
Krok 3 - Ryż z gulaszem warzywnym foto
4
Na koniec do gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku ostrą papryką.

Porcję ryżu wykładamy na talerz i polewamy warzywnym gulaszem.
Krok 4 - Ryż z gulaszem warzywnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.12.2016 17:03
Dobry obiadek :)
Patrycja33 02.12.2016 13:08
Smaczny gulasz:)
olkaaa 02.12.2016 12:52
fajny pomysł
slodkieniebo 02.12.2016 11:54
Te przygotowuje taki gulasz na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak