Ryż z gulaszem warzywnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    460 gram
  • papryka czerwona

    1,5
  • oliwa

    2 łyżki
  • pomidory

    3
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • koncentrat pomidorowy

    1-2 łyżki
  • papryka ostra mielona

  • ryż

    2 woreczki
  • kostka rosołowa

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryż z gulaszem warzywnym foto
Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, do momentu, aż napęcznieje.

Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki i kroimy w plasterki, przekładamy na patelnię na rozgrzany tłuszcz.
Krok 2 - Ryż z gulaszem warzywnym foto
Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pieczarek. Smażymy razem ok. 10minut.
Krok 3 - Ryż z gulaszem warzywnym foto
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki i dodajemy do pieczarek i papryki.

Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem, aż grzyby będą miękkie.
Krok 4 - Ryż z gulaszem warzywnym foto
Na koniec do gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku ostrą papryką.

Porcję ryżu wykładamy na talerz i polewamy warzywnym gulaszem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 02.12.2016 17:03
Dobry obiadek :)
Patrycja33 02.12.2016 13:08
Smaczny gulasz:)
olkaaa 02.12.2016 12:52
fajny pomysł
slodkieniebo 02.12.2016 11:54
Te przygotowuje taki gulasz na obiad :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat