Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z gulaszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 400 g
mięso wieprzowe 400 g
marchew 4 2
sól 1 łyżka
olej 5 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżka
cukier 2 łyżka
ocet 1.5 łyżeczka
fasola 10 g
bulion 2/4 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z gulaszem

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, następnie odcedzić. Mięso umyć, osuszyć i pokroić. Usmażyć mięso. Dodać pokrojoną marchew i fasolę. Zalać bulionem.
Mąkę wmieszać z cukrem, octem, solą i niewielką ilością wody.
Dodać do mięsa i zagotować. Ryż podawać z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 22.08.2011 00:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak