Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z grillowanym bakłażanem i siekanym jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 1/2 puszki
jajko 2 szt
biała kiełbasa 1 szt
bakłażan 1/2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
natka pietruszki
Kucharek przyprawa uniwersalna
ryż dziki 1 woreczek
ryż biały 1 woreczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z grillowanym bakłażanem i siekanym jajkiem

Ryz biały i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy, wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Na patelni na łyżce oliwy z oliwek podsmażamy ryż, dodajemy przyprawę uniwersalną, pieprz i odcedzony groszek. Dodajemy posiekana natkę mieszamy. Jajka gotujemy na twardo obieramy i siekamy. Bakłażana kroimy w plasterki , kiełbasę białą kroimy w plasterki. Kiełbasę i bakłażana grillujemy na patelni. Ryż serwujemy posypany jajkiem . Dodajemy plasterki u grillowanej kiełbasy i bakłażana.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak