Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z bananami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
masło 6 dag
mleko 1/2 litra
banan 4 szt
cukier 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z bananami

Wykonanie:
Ryż przysmażyć na 4 dag masła, zalać wrzącym mlekiem, dodać cukier i gotować bardzo powoli do miękkości. Banany obrać, pokroić i usmażyć na maśle z obu stron. Następnie delikatnie połączyć z ryżem, posypać cynamonem i podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 19.11.2015 21:16
Proste a pyszne :-)
Konczi 19.11.2015 19:36
lubię ryż na słodko więc skusiłabym sie na tę opcje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak