Przepis i sposób przygotowania na: Ryż w sosie słodko-kwaśnym
Ryż gotujemy wg opisu na opakowaniu. Kroimy pierś w średnią kostkę, do rondelka nalewały 3 łyżki oliwy wrzucamy pierś podsmażamy delikatnie by była miękka( ja uwielbiam przyprawy, więc używam ich sporo)
doprawiamy wg uznania ja daje pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, odrobinkę przypraw do kurczaka i szczyptę czosnku granulowanego. Przyprawę kurczak po hawajsku rozrabiamy ze śmietaną i dolewamy do mięsa i gotujemy jeszcze chwilkę ok.2minut. Gdy Ryż jest już ugotowany wysypujemy je do dużego naczynia i wlewamy do niego sos razem z mięsem, mieszamy. Następnie podgrzewamy sos słodko-kwaśny, też wylewamy go do ryżu i również mieszamy by wszystko się ze sobą połączyło. Danie gotowe do spożycia, SMACZNEGO!!