Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż w sosie słodko-kwaśnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 400 gram
sos słodko-kwaśny 520 gram
pierś z kurczak 600 gram
oliwa 45 gram
śmietana słodka 100 gram
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 5 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 gramy
Czosnek suszony Prymat 3 gramy
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 gramy
sól 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż w sosie słodko-kwaśnym

Przepis jest dla dość wygodnych osób lubiących wygodę i szybkość przyrządzenia potraw.
Ryż gotujemy wg opisu na opakowaniu. Kroimy pierś w średnią kostkę, do rondelka nalewały 3 łyżki oliwy wrzucamy pierś podsmażamy delikatnie by była miękka( ja uwielbiam przyprawy, więc używam ich sporo)
doprawiamy wg uznania ja daje pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, odrobinkę przypraw do kurczaka i szczyptę czosnku granulowanego. Przyprawę kurczak po hawajsku rozrabiamy ze śmietaną i dolewamy do mięsa i gotujemy jeszcze chwilkę ok.2minut. Gdy Ryż jest już ugotowany wysypujemy je do dużego naczynia i wlewamy do niego sos razem z mięsem, mieszamy. Następnie podgrzewamy sos słodko-kwaśny, też wylewamy go do ryżu i również mieszamy by wszystko się ze sobą połączyło. Danie gotowe do spożycia, SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak