Ryż smażony z warzywami

Ryż smażony z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • ryż

    1 szklanka
  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • chińska mieszanka warzywna

    1 opakowanie
  • olej

    3 łyżki
  • bulion drobiowy

    1 szklanka
  • sól

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/8 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryż smażony z warzywami

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryż smażony z warzywami  foto
Kapustę pekińską kroję, a następnie podsmażam na patelni i duszę w bulionie.
Krok 2 - Ryż smażony z warzywami  foto
Kiedy kapusta będzie miękka dodaję ją do podsmażonych warzyw z mieszanki chińskiej.
Krok 3 - Ryż smażony z warzywami  foto
Następnie dodaję ugotowany ryż.
Krok 4 - Ryż smażony z warzywami  foto
Całość podsmażam, doprawiam do smaku solą i pieprzem stale mieszając, po czym przy brzegu patelni wlewam roztrzepane jajka.
Krok 5 - Ryż smażony z warzywami  foto
Następnie całość mieszam i chwilę podsmażam.
Krok 6 - Ryż smażony z warzywami  foto
Po połączeniu się składników nakładam ryż na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Klausia 02.07.2017 22:59
Dla mnie super
jagoda5913 01.07.2017 00:38
uwielbiam takie dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat