Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż smażony z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
ryż 1 szklanka
kapusta pekińska 1 sztuka
chińska mieszanka warzywna 1 opakowanie
olej 3 łyżki
bulion drobiowy 1 szklanka
sól 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż smażony z warzywami

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską kroję, a następnie podsmażam na patelni i duszę w bulionie.
Krok 1 - Ryż smażony z warzywami  foto
2
Kiedy kapusta będzie miękka dodaję ją do podsmażonych warzyw z mieszanki chińskiej.
Krok 2 - Ryż smażony z warzywami  foto
3
Następnie dodaję ugotowany ryż.
Krok 3 - Ryż smażony z warzywami  foto
4
Całość podsmażam, doprawiam do smaku solą i pieprzem stale mieszając, po czym przy brzegu patelni wlewam roztrzepane jajka.
Krok 4 - Ryż smażony z warzywami  foto
5
Następnie całość mieszam i chwilę podsmażam.
Krok 5 - Ryż smażony z warzywami  foto
6
Po połączeniu się składników nakładam ryż na talerze.
Krok 6 - Ryż smażony z warzywami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.07.2017 22:59
Dla mnie super
jagoda5913 01.07.2017 00:38
uwielbiam takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak