Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż smażony z jajkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
jajko 2 szt
masło 1 łyżka
sos ostrygowy 1 łyżka
sos rybny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż smażony z jajkiem

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem znajdującym się na opakowaniu. Odcedzamy.

Na maśle smażymy jajka (na sucho), dodajemy ryż, chwilę razem smażymy.

Do ryżu dodajemy sos rybny i sos ostrygowy. Ciągle mieszając smażymy przez kilka minut, do dokładnego wymieszania składników.

Świetny dodatek do dań głównych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 17.02.2016 12:31
szybko i smacznie
tobi1989 17.02.2016 11:28
Pomysłowe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak