Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż smażony z ananasem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż jaśminowy 100 gram
jajko 2 sztuki
ananas w puszce 5 plastrów
orzechy nerkowca 1 garść
szalotka 1 sztuka
sos sojowy 1 łyżka
sos 1 łyżka
olej kokosowy 2 łyżki

Porada

sos w składnikach to sos ostrygowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż smażony z ananasem

Ryż gotujemy. Nerkowce obsmażamy na patelni.
Olej rozgrzewamy na woku, dodajemy drobno posiekaną szalotkę i przez chwilę smażymy. Wlewamy rozmącone jajko i mieszamy jak jajecznicę (rozdrabniamy na małe kawałki)
Następnie dodajemy pokrojonego drobno ananasa i ryż. Całość polewamy sosem sojowym i ostrygowym i mieszamy dokładnie. Smażymy jeszcze przez chwilę.
Przed podaniem mieszamy z podsmażonymi nerkowcami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 17.05.2017 21:18
dziękuję.....
Wiktoria29 17.05.2017 21:18
dziękuję.....
Wiktoria29 17.05.2017 21:18
dziękuję.....
Wiktoria29 16.05.2017 19:31
dziękuję.....
Wafelek2601 14.05.2017 19:54
fajny pomysł
Ola1young 13.05.2017 17:00
ciekawy przepis :)
jan_mag 13.05.2017 14:57
Super danie
Renata9 12.05.2017 22:29
Bardzo dobra kolacja
Wiktoria29 12.05.2017 20:43
dziękuję.....
Aleksandra/Olcia 12.05.2017 18:00
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak