Ryż smażony na słodko

Ryż smażony na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło do smażenia

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • cynamon Prymat

    do smaku
  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryż smażony na słodko

Ugotowany ryż smażyc na rozgrzanym masełku około 10 min ciągle mieszając pod koniec posypac cukrem. Po nałożeniu na talerz posypac do smaku cynamonem.
Może byc jako deser lub jak ktoś lubi jako szybkie danie główne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

marenka 19.10.2010 10:58
No np jabłka jak ktoś lubi:-)
Patryk14
Patryk14 17.05.2010 11:10
wydaje mi się, że do takiego ryżu pasowałyby owoce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat