Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż smażony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 saszetki
jaja 3 sztuki
sos sojowy 4 łyżki
curry 2 łyżki
warzywa suszone 2 łyżki
olej sezamowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż smażony

Kroki postępowania

1
1. Ryż gotujemy al dente i przecedzamy pod strumieniem zimnej wody. Rozgrzewamy patelnię WOK, wlewamy olej sezamowy i wrzucamy ryż. Smażymy, aż się zrumieni, często mieszając (ok 5 minut)
Krok 1 - Ryż smażony foto
2
2. Dodajemy sos sojowy, curry oraz mieszankę warzyw. Dokładnie mieszamy i smażymy 3 minuty.
Krok 2 - Ryż smażony foto
3
3. Wbijamy jajka i dokładnie mieszamy aż się zetną. Podajemy jako dodatek do dania głównego lub jako samodzielne danie. Smacznego :)
Krok 3 - Ryż smażony foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 02.05.2015 20:17
Ciekawy pomysł;)
pestka 02.05.2015 18:26
ciekawy przepis
odjechana 02.05.2015 18:07
Smaczny i prosty przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak