Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż pod wiśniową kołderką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 50 gram
mleko 200 ml
cukier waniliowy 10 gram
dżem wiśniowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż pod wiśniową kołderką

Mleko zagotować wraz z cukrem waniliowym. Następnie dodać ryż i gotować do momentu uzyskania odpowiedniej gęstości wg. naszych upodobań.
Całość przełożyć do miseczki, obłożyć dżemem wiśniowym i gotowe.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 30.05.2014 21:02
fajny szybki deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak