Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż pod malinową pianką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 sztuki
cukier 0,5 szklanki
maliny świeże 1 szklanka
ryż 1,5 szklanki
olej 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż pod malinową pianką

Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych dokładamy stopniowo cukier. Gdy cukier całkiem się rozpuści dokładamy maliny. Cały czas ubijamy. Piankę odstawiamy do schłodzenia.

Ryż gotujemy na sypko. Zagotowujemy 3 szklanki wody, dokładamy do niej ryż, odrobinę tłuszczu i solimy delikatnie. Gdy ryż wchłonie wodę odstawiamy go do napęcznienia.
Gotowy porcjujemy na talerze i polewamy pianką malinową. Całość polewamy dodatkowo musem malinowym i dekorujemy świeżymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:42
Super przepis
Janina 29.12.2016 18:43
Smaki lata;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak