Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po wiejsku z pastą curry

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
papryka czerwona 250 g
kiełbasa podwawelska 300 g
cebula biała 1 szt
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 1/2 pęczek
pasta curry 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
sos słodko-kwaśny do podania
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po wiejsku z pastą curry

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na miękko.
Krok 1 - Ryż po wiejsku z pastą curry foto
2
Kiełbasę kroimy w kostkę i zarumieniamy na oleju.
Krok 2 - Ryż po wiejsku z pastą curry foto
3
Cebulę i czosnek obieramy siekamy i dodajemy do kiełbasy, podsmażamy 3 minuty.
Krok 3 - Ryż po wiejsku z pastą curry foto
4
Paprykę kroimy w kostkę dodajemy do kiełbasy z cebulą, podsmażamy całość 5 minut dodając pastę curry.
Krok 4 - Ryż po wiejsku z pastą curry foto
5
Do ugotowanego ryżu dodajemy smażonkę i mieszamy.
Krok 5 - Ryż po wiejsku z pastą curry foto
6
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku pieprzem i mieszamy.
Krok 6 - Ryż po wiejsku z pastą curry foto
7
Ryż podajemy w towarzystwie sosu. Smacznego.
Krok 7 - Ryż po wiejsku z pastą curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.12.2014 09:58
bardzo smacznny
Christopher 09.12.2014 19:17
Smaczne jedzonko.
Gracer 09.12.2014 17:26
smaczny obiad
gosia56 09.12.2014 17:18
na pewno pyszne danie;)
Renata9 09.12.2014 17:17
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak