Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po indyjsku z orzeszkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szkl
cytryna 1 szt
masło 2 łyżki
chili 1 szczypta
orzeszki ziemne 10 dag
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po indyjsku z orzeszkami

Ryż gotujemy na sypko, studzimy. Cytrynę wyciskamy i mieszamy sok z ryżem. Orzeszki prażymy chwilę na suchej patelni. Dodajemy masło i przyprawy. Mieszamy i dodajemy ryż. Podgrzewamy na małym ogniu, dokładnie mieszając. Ryż podajemy z dowolnym mięsem i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 19.12.2013 17:43
Z chęcią bym spróbowała.
Kuchenka 19.12.2013 17:00
rewelacyjne!!!
jasiek 19.12.2013 15:50
fajnie doprawiony
patryska76 19.12.2013 14:10
Zdecydowanie moje smaki ;-)
pawel123 19.12.2013 12:50
moje smaki
krystyna330 19.12.2013 12:39
ale pyszności
norweska20 19.12.2013 11:58
chętnie bym taki zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak