Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż o smaku gołąbków

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
kapusta 0,5 szt
Konserwa turystyczna 1 szt
pieprz
sól
cebula 2 szt
olej

Przepis i sposób przygotowania na: ryż o smaku gołąbków

kapuste szatkujemy i gotujemy do miękkosci - osączamy. W tym czasie gotujemy ryż na sypko. Cebule kroimy w kostke i smażymy na oleju nastepnie dodajemy startą konserwę i wszystko smażymy. NA patelnie dodajemy do miesa kapustę oraz ryż i wszystko razem podsmażamy aby smaki sie połączyły doprawiamy do smaku. Przed podaniem polewamy kechupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 04.08.2013 20:49
hehehehehe, ale wymyślony przepis
Magula 04.08.2013 07:54
Pomysłowe, ale tą konserwę zpewnością wolałabym zastapić mięskiem mielonym
artur7 03.08.2013 20:41
fajny pomysl na ine danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak