Ryż na żółto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • ryż

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowaną torebkę ryżu wysypujemy na talerz nastepnie dodajemy łyżkę masła i sczyptę wegety do smaku- wszystko mieszamy. Dodajemy kurkumy mielonej wedgług uznania i wszystko mieszamy aż ryż zabarwi się na żółto. Po uformowaniu ryżu, np w kulki posypujemy koperkiem dla smaku i dekoracji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 06.08.2011 12:28
też tak robię
Gosia32 16.01.2011 14:18
Smacznego:}
Magdalena80 04.10.2010 13:11
też tak robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat