Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na sypko do sałatek (i nie tylko)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na sypko do sałatek (i nie tylko)

3 litry wody zagotować i lekko posolić. Wsypać ryż i od czasu do czasu mieszać. Gotować do miękkości (ok. 20 minut). Ryż odcedzić na durszlaku i przelać zimną wodą (tak jak makaron). Jeśli chcemy to możemy dodać do wody curry lub kurkumę - otrzymamy ryż o żółtym kolorze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.06.2012 08:32
nie wiem czy to jest przepis?
IZABELA29 13.05.2012 09:21
nie wszyscy wiedza jak dobrze ugotowac ryż.
anemon 05.11.2011 08:41
Warto znać podstawy, a pomysł z kolorowym ryżem podoba mi się.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak