Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na mleku z musem truskawkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 2 szklanki
cukier 3 łyżeczki
truskawki 250 gram
cukier puder 1,5 łyżki

Porada

Ja do musu truskawkowego używam zawsze mrożonych truskawek.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na mleku z musem truskawkowym

Truskawki rozmrażamy i odcedzamy z soku (który powstał podczas rozmrażania). Truskawki przekładamy do miseczki, wsypujemy cukier puder i miksujemy blenderem na mus. Mleko wlewamy do garnka, wsypujemy cukier i zagotowujemy. Do gotującego się mleka wsypujemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż napęcznieje (od czasu do czasu mieszamy ryż, aby się nie przypalił). Ryż nakładamy do filiżanki i i przewracając wykładamy zawartość na talerz. Ryż polewamy musem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 12.04.2014 13:17
pysznie wygląda i na pewno tak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak