Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na mleku z cynamonem i tartym jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 500 ml
ryż 100 g
jabłko 2 szt
masło 1 łyżeczka
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na mleku z cynamonem i tartym jabłkiem

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło i zagotowujemy, następnie wkładamy ryż i gotujemy go na sypko
Krok 1 - Ryż na mleku z cynamonem i tartym jabłkiem foto
2
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach, Do pucharków nakładamy ugotowany ryż, następnie delikatnie go cukrujemy, dodajemy starte jabłka
Krok 2 - Ryż na mleku z cynamonem i tartym jabłkiem foto
3
na koniec deserek posypujemy cynamonem - gotowe!
Krok 3 - Ryż na mleku z cynamonem i tartym jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.08.2013 14:53
mój deser z dzieciństwa, lubię go czasem przyrządzić
Magula 26.09.2012 11:00
lubię deserki z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak