Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na mleku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
ryż 10 dag
masło 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
cynamon do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na mleku

Mleko w rondlu zagotować, dodać odrobinę soli, wsypać ryż i ugotować. Wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem, oprószyć cynamonen, i posypać cukrem. Do ryżu w czasie gotowania można dodać więcej mleka. Wtedy powstanie zupa mleczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 08.11.2013 10:32
uwielbiam taki ryż gotowany na sypko właśnie na mleku i koniecznie z cynamonem, ale jaszcze chętniej zasiadam do zupy mlecznej :)
Dorian 28.12.2012 19:57
super pyszny
IlonaAlbertos 22.07.2012 21:36
Pyszny :)
Motorek 09.02.2012 00:11
pycha
halinka1011 05.02.2011 10:35
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak