Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na bulionie w zielone ,, piegi \"

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż paraboliczny 20 dag ( 2 woreczki )
masło 3 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
kurkuma szczypta
sól szczypta
otarta skórka z cytryny 1/4 sztuki
bazylia 3 łyżki
rosół drobiowy 1 sztuka
pestki dyni 1/2 łuskane

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na bulionie w zielone ,, piegi \"

Ryż zalać 1,5 litrem wody .Dodać kostkę bulionową i gotować 25 minut. Odcedzić. W rondlu rozpuścić masło. Podsmażyć na nim mieszając natkę, bazylię i pestki dyni . Dorzucić ryż i kurkumę .Smażyć mieszając tak by ryż pokrył się masłem i dodatki równomiernie się w nim rozłożyły . Doprawić do smaku solą i otartą skórką z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 13.11.2011 22:35
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak