Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż na brązowo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1,2 szklanki
sos sojowy 3 łyżki
kostki rosołowe 2 szt
olej rzepakowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ryż na brązowo

Na głębszej patelni rozgrzać olej i na gorący wrzucić ryż i smażyć do momentu aż ryż będzie szklisty,dodać sos sojowy . Kostki rosołowe rozpuścić w niecałym litrze gotującej się wody. Zeszklony ryż zalać uzyskanym rosołem i gotować do miękkości . W razie potrzeby dolać wody aby ryż się nie spalił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak