Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż jaśminowy z wołowiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 200 gram
ryż jaśminowy 100 gram
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
kapusta pekińska 4 liście
imbir starty 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
sos sojowy 2 łyżeczki
sos rybny 1 łyżeczka
olej kokosowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż jaśminowy z wołowiną

Ryż gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w pióra, imbir ścieramy na drobnej tarce.
Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i imbir, smażymy do zeszklenia (jeśli danie ma być ostre dodajemy też 1/2 łyżeczki pasty curry).
Następnie dodajemy rozmącone jajko i mieszamy z cebulą.
Kiedy jajko się zetnie dodajemy mięso mielone i chwilę smażymy.
Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz kapustę pekińską (tylko białą część) pokrojoną również w małą kostkę. Smażymy mieszając.
Kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy wymieszany w misce sos sojowy, ostrygowy. Mieszamy. Pod koniec smażenia dodajemy ugotowany ryż jaśminowy i mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 18.05.2017 21:49
ja też :)
Wiktoria29 18.05.2017 21:49
dziękuję.....
Wiktoria29 18.05.2017 21:49
dziękuję.....
Wiktoria29 18.05.2017 21:48
polecam....
Wiktoria29 17.05.2017 21:19
dziękuję.....
pestka 14.05.2017 10:13
smaczna kolacja
Krystyna32 13.05.2017 09:12
pyszności :)
Mniam 13.05.2017 08:37
Takie dania to ja bardzo lubię :)
ilka01 13.05.2017 08:31
pychota, chętnie wypróbuję
IKrakowianka 12.05.2017 21:40
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak