Ryż jaśminowy z ananasem szynka i ziołami prowansalskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż jaśminowy

    1 woreczek
  • ananas w puszce

    1/2 puszki
  • sól do smaku

  • szynka

    20 dag
  • olej

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • jajko

    2 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy . Szynkę kroimy w kosteczkę. Ananasa odcedzamy i kroimy w kostkę . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną szynkę dodajemy ryż i ananasa. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Dodajemy roztarte w ręce zioła prowansalskie .Mieszamy . Na drugiej patelni smażymy jajko sadzone i podajemy z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Henryka2 16.12.2012 19:44
Bardzo apetyczna.
Amellia 16.12.2012 18:00
pycha
Juleczka20 16.12.2012 11:14
wygląda smacznie
gottrina 16.12.2012 10:46
wyglada smakowicie
maciek7 16.12.2012 09:12
pycha
Ola1984 16.12.2012 08:52
Fajna propozycja lubię dania słono-słodkie.
iwa643 16.12.2012 08:45
Polecam smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat