Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 150 g
sok jabłkowy 350 ml
cynamon Prymat do smaku
jabłko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż jabłkowy

Ryż płuczemy pod bieżącą wodą. Wypłukany wsypujemy do garnka. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy na kawałki, które wrzucamy do ryżu. Całość zalewamy sokiem jabłkowym i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. W tym czasie ryż powinien wchłonąć sok jabłkowy. Pod koniec posypujemy cynamonem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 01.07.2013 18:10
super smak
Bernadeta1 23.03.2013 00:46
super pomysł
agnieszka214 08.11.2012 09:55
pysznosci lubie takie
jasiek 08.11.2012 09:29
fajny smak
Kasia35 08.11.2012 08:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak