Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż gotowany z zielonym ogórkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 1 woreczek
ogórek zielony 1 szt
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki pognieść
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku.
natka pietruszki do dekoracji
marchewka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż gotowany z zielonym ogórkiem

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem soli i oleju aby sie nie posklejał.Ogórek zielony obrać ze skórki ( ja wole ze skórką) zetrzeć na tarce (grube oczka )zmieszać z ugotowanym ryżem lekko odciśniętym. Dodać zmiażdżoną kolendrę, doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.
Podawać z gulaszem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 11.03.2017 08:48
Spróbujcie jest pyszny.;)
gosia56 10.03.2017 09:54
na pewno pyszne ;)
gusia1000 09.03.2017 22:16
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak